15 minuten smulgroentenpasta met sperziebonen

sperziebonenpasta vanFitr

Supersnelle, erg lekkere en gezonde pastahap voor 2 personen, ook makkelijk om in grotere hoeveelheden te maken.

Doet het ook goed als koude pastasalade om mee te nemen voor de lunch.

 

Je hebt nodig:

200 gram pasta naar keuze

250 gram tartaar of kipfilet in stukjes

1 ui in stukjes

1 teen knoflook

100 gram (diepvries)erwtjes

200 gram (diepvries) sperziebonen

1 paprika in stukjes gesneden

zongedroogde tomaatjes

2 eetlepels olijfolie

zout, peper en geraspte kaas (1 eetlepel is echt wel genoeg) naar smaak

Zo maak je het:

1. Zet warm water (kookt sneller) op in een pan met deksel erop, zonder olijfolie of zout (echt nergens voor nodig!)

2. Doe 1 eetlepel olijfolie in een koekepan en fruit het uitje en knoflook zacht. Voeg de tartaar, paprika, tomaat, zout en peper toe. Zet op heel zacht vuur met de deksel erop. Af en toe roeren.

3. Als het water kookt, doe er dan de pasta, erwtjes en sperziebonen allemaal tegelijk in. Na 8-10 minuten zijn ze tegelijk gaar. Giet af.

4, Doe alles bij elkaar in de pastapan en voeg nog 1 eetlepel olijfolie toe.

Serveer met geraspte kaas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>