Popcorn is een snell en gezonde snack…als je het zo maakt!

 

Popcorn is populair en een lekkere snack. Jammer dat de meeste kant en klare popcorn propvol rotzooi zit en veel ongezonde vetten kan bevatten. Ook als je het zelf maakt. En dan zit je nog met die olielucht in je huis! Dan is het leuke en gezonde er snel af.

Wat maar weinig mensen weten is dat je helemaal geen olie nodig hebt om popcorn te laten poppen. Echt. Het resultaat is ongeveer even lekker, heel veel gezonder en je huis ruikt naar versgebakken brood en niet een week naar oliebollen. Het kost evenveel tijd als een zakje in de magnetron leggen dus wat let je. Maar doe het liever zelf en laat het niet door kinderen doen. Net ontplofte popcorn is heet!

Huisgemaakte echt gezonde popcorn

Klaar in 5 minuten.

Je hebt nodig :

1. Zak ongepofte mais voor popcorn

2. Een middelgrote diepe pan, bij voorkeur met een dikke bodem en een deksel (liefst van glas, kun je zien wat er gebeurt)

3. beetje zout, suiker of kruiden naar smaak zoals paprika, knoflook (echt!) of cayennepoeder voor een pittige bite. Go wild!

 

Zo maak je de popcorn:

Zet de pan op hoog vuur met een laagje maiskorrels en de deksel erop. In de buurt blijven. Als de korrels beginnen te poppen, pan steeds even schudden. Dit moet omdat popcorn zonder olie net iets sneller aanbranden kan.

Na een paar minuten, maar wel als de popcorn nog aan het poppen is (dan brand je popcorn dus niet aan) , zet je de pan van het vuur en de vlam uit en schudt je nog even totdat het poppen ophoudt. Dan doe je de pan open en laat de popcorn even afkoelen. Doe er de zout, suiker of kruiden op en smullen maar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>