Zalige Zalmburger

Deze zalmburgers  zijn ideaal als snelle hap, je maakt ze met zalm uit blik en ze zitten boordevol proteinen en goede vetten.

Koolhydraatarm  en geschikt voor diabetici

Bereidingstijd:  ongeveer 15 min

2 4
12

½

1

 

 

24

1

2

 

 

Blikje(s) zalm  in water, uitgelekt.Ei(eren)Eetlepels bloem   (30gram of 60 gram)

Teentje   knoflook, fijngemaakt

Eetlepel   (Olijf)olie of boter

Beetje extra  bloem, op een groot bord gestrooid

 

Zout, peper en  citroensap naar smaak

 

Tip: ook een mooi basisrecept voor tonijn uit blik. Lekker met komkommersalade en yoghurtdressing

 

Stappen:

  1. Zet een koekenpan klaar met de olijfolie of boter.
  2. Doe de overige ingrediënten in een kom en meng goed met de hand. Vorm platte hamburgers (ongeveer een vinger dik). Je haalt hier 1 tot 2 burgers per portie uit.
  3. Leg de zalmburgers vlak voor ze de pan in gaan even aan beide kanten in de bloem op het bord. klop af zodat er niet teveel blijft hangen (anders krijg je klontjes in de pan)
  4. Bak de burgers in bruine boter of hete olie in 3-4 minuten aan elke kant bruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>